Τί συμβαίνει;

 
 • 5
  Mar

  Το Mindspace Bootcamp είναι μία πρόκληση προς φοιτητές όλων των ακαδημαϊκών υπόβαθρων (από το πρώτο έτος μέχρι και διδακτορικούς φοιτητές) να δημιουργήσουν μια επιχειρηματική ιδέα τεχνολογικού περιεχομένου εκ του μηδενός υπό τη καθοδήγηση έμπειρων μεντόρων και αξιοποιώντας τις υποδομές του οργανισμού ώστε να ενταχθούν σταδιακά στο δρόμο της επιχειρηματικότητας, κάνοντας τις ιδέες τους πραγματικότητα. Το προϊόν κάθε ομάδας θα πρέπει να εντάσσεται σε μια από τις θεματικές κατηγορίες που παρουσιάζονται παρακάτω στις οποίες έχουμε εντοπίσει ότι υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον και προοπτικές ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων.

  Οι θεματικές κατηγορίες που εντάσσονται στη δράση με την υποστήριξη επιχειρηματιών του εκάστοτε κλάδου είναι:

  • Smart Cities , έξυπνες λύσεις για τη παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους κατοίκους και τη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης κοινωνίας χρησιμοποιώντας ψηφιακές τεχνολογίες.
  • Biotechnology, λύσεις πάνω σε θέματα βελτιστοποίησης χρήσης ή δημιουργίας νέων μηχανημάτων και εφαρμογές Big Data στην υγειονομική περίθαλψη.
  • Fintech, λύσεις που να αναδεικνύουν νέους τρόπους οικονομικών συναλλαγών, καινοτόμων τρόπων διαχείρισης δεδομένων και βελτιστοποιημένων διαδικασιών στα συστήματα αξιολόγησης αποφάσεων.
  • Digital Learning, λύσεις με εφαρμογές νέων τεχνολογιών ως μέθοδοι εκπαίδευσης ή ως εργαλεία που βελτιστοποιούν τη διαδικασία εκμάθησης, δίνοντας έμφαση στην μάθηση εξ’αποστάσεως , στη μαθησιακές δυσκολίες και τις εξατομικευμένες εκπαιδεύσεις.
  • Open category, λύσεις πάνω σε οποιοδήποτε άλλο τεχνολογικό κλάδο όπως αυτό της διαστημικής και των εφαρμογών της στις τηλεπικοινωνίες και της αντίληψης μέσω χρήσης αλγορίθμων Machine Learning και μεθόδων οπτικοποίησης.

  Σκοπός της δράσης είναι οι ομάδες που θα δημιουργηθούν να εξελιχθούν σε νεοφυείς επιχειρήσεις διεκδικώντας την είσοδο τους σε θερμοκοιτίδα ή αντλώντας κεφάλαια για τη συνέχιση των εργασιών τους. Σε κάθε θεματική, θα δεχτούμε αιτήσεις μέχρι τις 5 Μαρτίου οπότε και θα αρχίσει η αξιολόγηση τους μέσω ενός συστήματος αξιολόγησης σε συνεργασία με τη Mantis Business Innovation που θα βασιστεί με σειρά σημαντικότητας στους εξής παράγοντες: 

  • Tα χαρακτηριστικά των μελών και η ικανότητα τους να φέρουν εις πέρας το έργο/ιδέα.
  • Η δέσμευση των μελών να ασχοληθούν ως το τέλος με την επιχειρηματική τους ιδέα
  • Η σημαντικότητα του προβλήματος που επιλύει η επιχειρηματική ιδέα.
  • Η καινοτομία της προτεινόμενης λύσης και η τεχνολογία που θα εφαρμοστεί.
  • Οι πόροι που θα χρειαστούν για την υλοποίηση της επιχειρηματικής ιδέας.
  • Το μέγεθος και ο ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς που απευθύνεται η ιδέα.

  Η επιλογή των ιδεών θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 Μαρτίου.
  Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέσω της σελίδας της δράσης Mindspace Bootcamp

  Το Mindspace, έχοντας ιδρυθεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, αποτελείται αυτή τη στιγμή από 72 μέλη, κυρίως φοιτητές. Έχει δημιουργήσει ένα χώρο ανοιχτής τεχνολογίας –το Mindspace Lab- μέσα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και, κερδίζοντας το Angelopoulos CGIU Fellowship, άρχισε να εξοπλίζει το χώρο του. Στο Mindspace Lab διοργανώνονται ομιλίες και εργαστήρια, με στόχο να αποκτήσουν οι φοιτητές τα εφόδια για να υλοποιήσουν τις ιδέες τους. Παράλληλα, καλεί φοιτητές που έχουν ξεκινήσει επιχείρηση να μιλήσουν στο Πανεπιστημιακό κοινό, ώστε να δημιουργηθούν τα κατάλληλα πρότυπα. Το Mindspace είναι επίσης ο αποκλειστικός διοργανωτής των FuckUp Nights σε Αθήνα και Πάτρα, μία εκδήλωση που λαμβάνει χώρα σε 206 πόλεις σε 72 χώρες με στόχο να προβάλλοντας ιστορίες ανθρώπων που απέτυχε η επιχείρησή τους καταπολεμώντας το στίγμα της αποτυχίας.

  Η ομάδα του Mindspace που θα φέρει εις πέρας το Bootcamp αποτελείται από 5 μέλη:
  Νεοκλής Τραιφόρος, υπεύθυνος προγράμματος
  Γιάννης Κόρδος, υπεύθυνος για τη θεματική του Biotech
  Xρήστος Νικολούδης, υπεύθυνος για τη θεματική του Fintech και τη θεματική Smart Cities
  Άρης Δρογώσης, υπεύθυνος για θέματα ρομποτικής
  Kωνσταντίνα Κουλούκη, υπεύθυνη για τη θεματική του Digital Learning
  Ανδρέας Κούλουμος, υπεύθυνος προώθησης της δράσης

  Περισσότερες πληροφορίες για το Bootcamp και η φόρμα δήλωσης συμμετοχής, θα βρείτε εδώ.


Δείτε το ημερολόγιο

Σχετικά events
 
 
 
        
Το Έργο «Μονάδα καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (ΜΚΕ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών» υλοποιείται μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»  και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ)  και από εθνικούς πόρους.