Τί συμβαίνει;

 
 • 7
  Oct

  Este Gr                                           Aueb Logo  Copy

  Τι προβληματίζει τους νέους όταν σκέφτονται να ξεκινήσουν μία επιχείρηση και τι είναι εκείνο που, τελικά, τους κινητοποιεί;

  Τι λένε οι ίδιοι οι νέοι για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να προετοιμαστούν επαρκώς και να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση;

  Πώς μπορούν να βοηθηθούν ώστε να αναλάβουν την πρωτοβουλία;

  Αποτελέσματα Έρευνας για τις Επιχειρηματικές Προθέσεις των Νέων

  Ολοκληρώνοντας την Έρευνα Αναφορικά με τους Παράγοντες που Επηρεάζουν την Ανάληψη Επιχειρηματικής Δράσης, το Εργαστήριο Στρατηγικής και Επιχειρηματικότητας του Ο.Π.Α. διοργανώνει Ενημερωτική Ημερίδα όπου θα παρουσιασθούν και θα συζητηθούν τα αποτελέσματα της έρευνας. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013 στην αίθουσα Ατλαντίς του ξενοδοχείου Park. Ώρα προσέλευσης 13:30.

  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και ορισμένες πολύ νέες αξιόλογες πρωτοβουλίες στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας και τη μέχρι τώρα εμπειρία τους:

  --  Ο Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Νεανικής Επιχειρηματικότητας ThinkBiz θα μιλήσει για όσα έμαθε η ομάδα μετά από 1,5 χρόνο δράσεων, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος αιτήσεων για νέα μέλη που θα συμμετάσχουν στα νέα project.

  --  Η Ιδρυτική Ομάδα του ImpactHUB Athens θα εξιστορίσει πώς αποφάσισε να αναλάβει την υλοποίηση του ελληνικού κόμβου του δικτύου ImpactHUB αλλά και τους τρόπους με τους οποίους θα υποστηρίξει την ανάπτυξη βιώσιμων επιχειρήσεων.

  --  Η Επιστημονική Υπεύθυνη του Θερινού Προγράμματος Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Ο.Π.Α. (Y.E.S. AUEB) θα μεταφέρει την εμπειρία 4 ετών κύκλων μαθημάτων και ανάπτυξης μαθητών και μαθήτριών Λυκείου στον τομέα της επιχειρηματικότητας αλλά και την εμπειρία από τον πανελλήνιο διαγωνισμό ψηφιακής καινοτομίας ennovation, από τον οποίο έχουν αναδειχθεί πολύ ετπιτυχημένες καινοτόμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες φοιτητών. Τέλος, θα γνωρίσουμε τη νέα καινοτόμο πρωτοβουλία του MBA International για την εκκόλαψη νέων επιχειρήσεων.

  --  Η Ιδρυτική Ομάδα της νέας πρωτοβουλίας α έ λ ι α θα μας μιλήσει για τους τρόπους με τους οποίους θα υποστηρίξει εργαζομένους, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες στην ανάπτυξη της επαγγελματικής τους ζωής αλλά και για τις δεξιότητες - κλειδιά που στοχεύει να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναπτύξουν.

  Μπορείτε να δείτε και το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

  Η είσοδος είναι δωρεάν, όμως απαιτείται εγγραφή για καλύτερη διαχείριση της εκδήλωσης.

  Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε και στο τηλέφωνο: 210 8203803. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε και το facebook event της εκδήλωσης.

  Μπορείτε να δείτε και τη σύνοψη των αποτελεσμάτων της έρευνας.

  To έργο χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης – Εθνική Υπηρεσία και την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου Προγράμματος της Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση»


  Ein Logo(Rgb)       Yia El Logo     Ggng


Δείτε το ημερολόγιο

Σχετικά events
 
 
 
        
Το Έργο «Μονάδα καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (ΜΚΕ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών» υλοποιείται μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»  και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ)  και από εθνικούς πόρους.