Εκδήλωση Βράβευσης 5ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας ΟΠΑ

 

Dsc 1257Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με αφορμή την ολοκλήρωση του 5ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας ΟΠΑ πραγματοποίησε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου εκδήλωση εορτασμού των πέντε χρόνων της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΟΠΑ και βράβευσης των διακριθεισών επιχειρηματικών ομάδων του διαγωνισμού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας - Athens Center for Entrepreneurship and Innovation σε ένα κλίμα γεμάτο αισιοδοξία και θετική ενέργεια.

3 MgiakΗ εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Αντιπρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Ιδρυματικού Υπεύθυνου της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας Καθηγητή Εμμανουήλ Γιακουμάκη που επεσήμανε την σημασία που δίνει το ΟΠΑ σε θέματα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας. Ακολούθησε καλωσόρισμα και παρουσίαση του απολογισμού των δράσεων της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας από τον Ιδρυματικό της Υπεύθυνο  καθηγητή Γεώργιο Δουκίδη.

Εντυπωσιακή είναι η δράση της μονάδας καθώς στα πέντε χρόνια λειτουργίας της άγγιξε τους 6.000 ωφελούμενους, συνεργάστηκε με πάνω από 200 επιχειρηματικούς φορείς και επιπλέον πραγματοποίησε τουλάχιστον 60 εργαστηριακά μαθήματα επιχειρηματικού σχεδίου και επιχειρηματικού παιγνίου.

Επιπλέον με στόχο την εξωστρέφεια και την δημιουργία αλληλεπίδρασης με τον επιχειρηματικό κόσμο τα τελευταία χρόνια η μονάδα οργάνωσε εκδηλώσεις και σεμινάρια στο ΟΠΑ με περισσότερους από 60 ειδικούς για ενίσχυσή της γνώσης και της επιχειρηματικής κουλτούρας των φοιτητών του Πανεπιστήμιου. Η ΜοΚΕ, μεταξύ άλλων δράσεων, με τις Ημέρες καριέρας start up όπου συμμετέχουν 150 6 Gjd Introφοιτητές και 25 επιχειρήσεις ετησίως και με τον θεσμό του Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας ΟΠΑ όπου έχουν λάβει μέρος 213 επιχειρηματικές ομάδες φοιτητών τα τελευταία πέντε χρόνια λειτουργεί ως ο βασικός πυλώνας Επιχειρηματικής Παιδείας εντός του Πανεπιστήμιου.

Μετά την παρουσίαση του απολογισμού των δράσεων της παρουσιάστηκαν επιπλέον αξιόλογες δράσεις σε επίπεδο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας από καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών όπως ο Καθηγητής Θεόδωρος Αποστολόπουλος (δράσεις του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας ΟΠΑ – ACE), η αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κατερίνα Πραματάρη (δράσεις του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν – ELTRUN), η αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ειρήνη Βουδούρη (δράσεις του Εργαστηρίου Στρατηγικής και Επιχειρηματικότητας ΟΠΑ), η Επίκουρη Καθηγήτρια Ελένη Σαλαβού (δράσεις Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας εντός του ΟΠΑ). Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με παρουσίαση από τον καθηγητή Γεώργιο Δουκίδη αναφορικά με τις   ολοκληρωμένες    δράσεις και υπηρεσίες Καινοτομίας που λαμβάνουν χώρα εντός του Πανεπιστημίου.                                              4 Full House 1

13 Bloode 16 Ownfunding 20 Peripatos Vravefsi

Στο επόμενο μέρος της εκδήλωσης ακολούθησε παρουσίαση των ιδεών που ξεχώρισαν στον 5ο διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας ΟΠΑ και η βράβευση των διακριθεισών ομάδων. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι παρακάτω φοιτητικές ομάδες:

15 Jolliout 13 Bloode 19 Ownf Vravefsi

-- Bloode (Κρίτσαλη Ναταλία, Σφήκας Παναγιώτης, Σταυρόπουλος Γιώργος)
-- Ownfunding (Αρβανίτης Γεώργιος, Γαστεράτος Χρήστος)
-- Jolliout (Τσάκωνα Χριστίνα, Κούστα Ολυμπία, Μαυρίκης Θεόδωρος)
-- Περίπατος / Periegesis (Νάσιου Παρασκευή – Μυρσίνη, Μάγουλα Μαρία, Παπαδοπούλου Βασιλική Πελεντρίδου Ευαγγελία – Ειρήνη)
-- Book Community (Ιωάννης Πανουρής, Λαβίδα Ελισάβετ, Κοκώζη Ελισάβετ, Ζώτος Θεόδωρος)
-- stouCARa –Στούκαρα (Ταλαβάρι Αλέξανδρος, Χριστόπουλος Βασίλειος-Στέφανος, Θεοφιλόπουλος Κωνσταντίνος)

Αμέσως μετά εξέχοντα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας και απόφοιτοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών βραβεύτηκαν για την επιτυχημένη τους πορεία. Η κυρία Αλεξάνδρα Πίττα - Χαζάπη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της «Αττική – Πίττας» και ο κύριος Αριστοτέλης Παντελιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Metro μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους τις εμπειρίες τους σχετικά με την επιχειρηματική τους πορεία και τους κρίσιμους παράγοντες επιτυχίας στο «Επιχειρείν». Σημαντική ήταν και η τιμητική διάκριση που δόθηκε στο Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ) για την πολυετή συνεισφορά των στελεχών του στις δράσεις του Πανεπιστημίου.

17 Pitta Vravefsi 18 Panteliadis Vravefsi 19 Kemel Vravefsi

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκε η δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να γνωριστούν με ερευνητικές και επιχειρηματικές ομάδες που φιλοξενούνται στο χώρο του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας – ACE.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της Ηγεσίας του Ιδρύματος, αρκετά μέλη ΔΕΠ αλλά και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου που στηρίζουν ενεργά το θεσμό Επιχειρηματικής Ιδέας ΟΠΑ.

Στον σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το video της εκδήλωσης.

Ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας ΟΠΑ διοργανώνεται από τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας και τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση του ΕΣΠΑ 2007 -2013, με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και Εθνικούς Πόρους.

 
 
 
 
        
Το Έργο «Μονάδα καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (ΜΚΕ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών» υλοποιείται μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»  και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ)  και από εθνικούς πόρους.