Νικητές

 

Α. Γενική Κατεύθυνση

Wave n' Save (Κωνσταντίνος Αλεξανδρής, Κωνσταντίνος Γαλατσάνος)
Το Wave n' Save είναι μία επαναστατική και πρωτοποριακή εφαρμογή, η οποία δίνει σε ανθρώπους κοινωνικά απομονωμένους (ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ, εργαζόμενους από το σπίτι κ.λπ.) τη δυνατότητα με μία κίνηση ενός μέρος του σώματος τους να ενεργοποιήσουν μία διαδικασία που μπορεί να αποβεί σωτήρια.


Amaltheia (Μιχάλης Κόσσυβας)
Η εταιρία μας έρχεται να καλύψει ένα κενό της ελληνικής αγοράς, και παράλληλα να βοηθήσει εκατοντάδες παιδιά και εφήβους που κάνουν παθολογική χρήση του Διαδικτύου.
Η εταιρία παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκατάστασης, που περιλαμβάνει ψυχοθεραπεία, ψυχιατρική βοήθεια και σεμινάρια προκειμένου να αντιμετωπισθεί ο εθισμός.
Tο Κέντρο Amalthea θα βρίσκεται σε ένα από τα υπέροχα ελληνικά νησιά, όπου νέοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα μπορούν να συνδυάζουν την απεξάρτηση με τις καλοκαιρινές διακοπές τους.


AthensGOALL
Με την AthensGOALL (ΕΠΕ) των Αντωνάκη Γλυκερία, Καλογηράτου Χαράλαμπου και Κανίδη Κωνσταντίνου( φοιτητές μάρκετινγκ και επικοινωνίας), γονείς και παιδιά βρίσκονται και μαζί και χώρια! Παρέχει οικονομικό πακέτο υπηρεσιών( καφετέρια, διαιτολόγο και ψυχολόγο, γυμναστήριο, παιδότοπο και αίθουσα Η/Υ με τη δικτυακή πλατφόρμα DYNAMIChild για “edutainment”, θεματολογικά πάρκα και ποδηλατόδρομο) για να Go On Acting Like Living! (http://athensgoall.blogspot.gr/) 

B. Ηλεκτρονικό Επιχειρείν

e-agricommerce (Μαρία Μαλλιά, Νικόλαος Ρογκάκος)
Πρόκειται για την δημιουργία ενός ηλεκτρονικού ιστότοπου που θα έχει σαν σκοπό την διασύνδεση των παραγωγών Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης από όλη την Ελλάδα, με κάθε τυχόν ενδιαφερόμενη επαγγελματική ομάδα.


Greece Insiders (Κωνσταντίνος Λεϊμονής, Ανδρέας Λίτης)
Το GreeceInsiders είναι μια εκσυγχρονισμένη πλατφόρμα που θα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των επισκεπτών της Ελλάδας και των Ελλήνων ντόπιων. Κάποιος επισκέπτης της Ελλάδας θα έχει την ευκαιρία να αγοράσει πολύ συγκεκριμένες, μοναδικές, ταξιδιωτικές εμπειρίες (tours, activities, workshops etc) οι οποίες προσφέρονται από τους ντόπιους (Ιnsiders). Έτσι δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν τη χώρα μας πέρα από τα συνηθισμένα στενά πλαίσια ενός τουριστικού οδηγού και να την ζήσουν μέσα απο τα μάτια ενός ντόπιου. 

e-farm.gr (Μένια Χατζίκου, Λούση Καλφαγιάν)
«Το e-farm.gr δημιουργήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούν και σέβονται την ελληνική διατροφική παράδοση. Αναζητούμε αγνά παραδοσιακά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και εξαίρετης γαστρονομικής ποιότητας, προερχόμενα από ανεξάρτητους παραγωγούς και αγροτικούς συνεταιρισμούς, και τα φέρνουμε κατευθείαν στην πόρτα του καταναλωτή μέσω ενός ηλεκτρονικού μονοπατιού με εξωστρεφή προσανατολισμό».

Γ. Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Social Farm (Ιωάννης Μουργής, Μάριος Μπουγάς, Σοφία Πλατοκούκη, Βασίλης Ραδιώτης)
Η Social Farm είναι μια καινοτόμα υπηρεσία ενίσχυσης της επανένταξης στον κοινωνικό ιστό μακροχρόνια ανέργων και κοινωνικά αποκλεισμένων, μέσα από παραγωγικές αγροτικές δραστηριότητες. Φιλοδοξεί να προσφέρει στις παραπάνω ομάδες, όλες εκείνες τις υποδομές που είναι αναγκαίες, προκειμένου να δίνεται στα άτομα αυτά η ευκαιρία της επανεκπαίδευσης & εξασφάλισης της μακροχρόνιας δραστηριοποίησης τους στο αγροτικό επάγγελμα.


Dokimus (Δημήτριος Μηλιώτης, Γιώργος Τερμεντζόγλου, Γιώργος Λάμπρου, Γιώργος Αντωνίου)
Το Dokimus είναι μια διαδικτυακή κοινότητα που στοχεύει στην ενημέρωση, δραστηριοποίηση και παροχή συμβουλών σε οσους ενδιαφέρονται για την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων, αλλά και τον τρόπο που αυτά χρησιμοποιούνται από τρίτους στο διαδίκτυο.Παρουσιάζει απλοποιημένους όρους χρήσης ηλεκτρονικών καταστημάτων και ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.


Agrotecture (Κωνσταντίνα Τσιμπραγού, Μάρκος Κυριακάκης, Μανώλης Κουτσογιάννης, Δημήτρης Δασκαλάκης)

Αναπτύσσοντας τον αγροτουρισμό και την ελληνική ύπαιθρο, η Agrotecture θα αναλάβει την ενσωμάτωση των ταξιδιωτών στους οικισμούς της μέσω απτών αγροτουριστικών πρακτικών αλλά και πολιτισμικών στοιχείων. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της συνεργασίας με τοπικούς παραγωγούς και χρησιμοποίηση ήδη υπαρχόντων κατοικιών, δίνοντας ελπίδα και προοπτική μεταστροφής επιχειρηματικών κινήσεων σε ένα πιο πράσινο ορίζοντα.

 
 
 
 
        
Το Έργο «Μονάδα καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (ΜΚΕ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών» υλοποιείται μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»  και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ)  και από εθνικούς πόρους.