Έναρξη Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας Ο.Π.Α. 2014

 
Dsc00943 Photo1

Photo1Dsc00943

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά τον Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας του Ο.Π.Α..

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη του 4ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας του Ο.Π.Α. για το έτος 2014!

Η διαδικασία: Οι ομάδες αναπτύσσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες με την υποστήριξη έμπειρων μεντόρων, σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων και υποστήριξη από τη ΔΑΣΤΑ και τη ΜοΚΕ ΟΠΑ.

Ποιοί μπορούν να συμμετάσχουν: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και απόφοιτοι των τελευταίων 3 ετών. Οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες το πολύ τεσσάρων ατόμων.

Κατηγορίες Διαγωνισμού: Οι ομάδες επιλέγουν μία εκ των τριών κατηγορίων στην οποία θα ενταχθεί η πρότασή τους: (α) Γενική Κατεύθυνση, (β) Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, (γ) Πράσινη και Κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Φέτος οι ομάδες που αναπτύσσουν προτάσεις κοινωνικής επιχειρηματικότητας μπορούν να επωφεληθούν από τη συνεργασία με τον διαγωνισμό Social Impact Award του Impact Hub Athens, παρακολουθώντας και τις δραστηριότητες που διοργανώνονται από το ImpactHub.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συνεργασία θα ανακοινώνονται κατά τη διάρκεια υλοποίησης μέσα από τη σελίδα του Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας στον ιστοτόπο της ΜοΚΕ Ο.Π.Α..

Φάσεις Διαγωνισμού: Ο Διαγωνισμός εκτυλίσσεται σε 3 Φάσεις:

1η Φάση: 28/2 – 20/3 Ενημέρωση και Υποβολή Επιχειρηματικής Ιδέας σε συνοπτικό έντυπο (μπορείτε να το βρείτε στο www.mke.aueb.gr στην κατηγορία «Διαγωνισμός 2014»).
24/3: Ανακοίνωση Ομάδων που προκρίνονται στη 2η Φάση

2η Φάση: 24/3 – 23/5 Ανάπτυξη της Επιχειρηματικής Ιδέας και του Επιχειρηματικού Σχεδίου με υποστήριξη Μεντόρων και παρακολούθηση σειράς Εξειδικευμένων Σεμιναρίων.
Η 2η Φάση ολοκληρώνεται με την υποβολή του Επιχειρηματικού Σχεδίου του προτεινόμενου εγχειρήματος στις 23 Μαϊου 2014.
Οι ομάδες που ολοκληρώνουν τη 2η Φάση του Διαγωνισμού λαμβάνουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.
24/5 – 24/6: Αξιολόγηση των Επιχειρηματικών Σχεδίων από ομάδα ειδικών

3η Φάση: Τέλος Ιουνίου – Παρουσίαση των 6 πρώτων ομάδων σε Πάνελ Ειδικών & Ανάδειξη 3 Νικητών

Κάνε την Ιδέα Πράξη!
Στείλε την επιχειρηματική σου ιδέα ως τις 20 Μαρτίου 2014!

Αναλυτικές πληροφορίες αναφορικά με τις προδιαγραφές και τα στάδια του Διαγωνισμού μπορούν να βρεθούν στις επιμέρους ιστοσελίδες του Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας 2014 στον ιστοτόπο της ΜοΚΕ ΟΠΑ.

Δείτε και το ενημερωτικό έντυπο του Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας Ο.Π.Α. 2014.

Εκδήλωση Meet-Team-GO!

Στις 11 Μαρτίου 2014 στις 16:00 συμπληρώνουμε την ομάδα μας ή μπαίνουμε σε μία ομάδα! Ελάτε στο ImpactHub Athens για να γνωριστούμε και να γνωρίσουμε συνεργάτες από το Ο.Π.Α. και το Social Impact Award!
Παρακαλούμε εγγραφείτε εδώ!

 
 
 
 
        
Το Έργο «Μονάδα καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (ΜΚΕ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών» υλοποιείται μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»  και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ)  και από εθνικούς πόρους.